Saskia van den berg
Doorzichtig
Een roodoogboomkikker zittend op een bananenblad. Ik heb de foto vanaf de onderkant van het blad genomen. Je ziet nog steeds duidelijk het silhouet van deze prachtige kikker.
De cel van Nelson...M
Dit is de cel waar Nelson Mandela lange tijd zat op robbeneiland. Mandala’s cel was 21 vierkante meter groot. Hij werd verlicht door slechts 1 lampje van 40 watt. Hij sliep op een mat op de grond. Kranten waren er verboden. Voor zonsopgang werden ze gewekt om zich met koud water te wassen en te scheren. Ook moesten ze toiletemmers reinigen. Daarna deelde hij en ongeveer 30 mensen deelden om de beurt het ontbijt uit: pap voor iedereen; Indiërs en kleurlingen kregen 1 lepel suiker en een stukje brood maar Afrikanen slechts een halve lepel suiker en geen brood. Maïs, soep zonder smaak en zwarte koffie waren de andere maaltijden. Heel soms werd er groente en vlees bij gedaan. Ook moest hij samen met de andere gevangenen werk doen. Ze zaten in lange rijen op de grond en hakten stenen tot gruis. Gruis is fijne blokken steen. Andere gevangenen hakten leien, groeven kalk op of verzamelden uitwerpselen van vogels.
Vrolijk gekleurde...h
Als je in Kaapstad bent dan is het zeker de moeite waard om de wijk bo- kaap op te zoeken, de verschillende huizen zijn prachtig en geven een vrolijk straatbeeld
Kolonie pinquins nabi
Een hele kolonie Jack Ass Pinquins, je verwacht het toch op de ene of andere manier niet meteen in een warm land als Zuid- Afrika. Deze pinquins zijn hier een aantal jaren terug vanzelf naar toe gekomen en blijven hier nu. Dit is bij Simon's bay.
Reiger op ijs
Reiger stapt voorzichtig over het ijs. Het is voor hem ook moeilijk om nu aan voedsel te komen, valt niet mee als je maaltijd onder het ijs zwemt.
Zo lief gezicht
Ik vond dit zo'n grappig gezicht, al die kopjes die je aankijken en blijven staan in een dikke sneeuwbui en helemaal weggezakt in de sneeuw. Arme schaapjes.
Arm schaap
Dit schaap stond diep in de sneeuw weg gezakt. Ook heeft hij nog eens een baard van sneeuw. Het arme schaap, gelukkig heeft hij nog een aardige wintervacht.
Vliegende ree
Reebok springt weg, hij vliegt bijna. Hij zag me eerder al, maar toen hij wou wegspringen, sprintte hij juist op me af en ging vlak langs me.
Baard?!
Zo'n grappig gezicht al die schapen die tegenwoordig een baard hebben van sneeuw. Doordat ze met hun kop diep in de sneeuw wroeten op zoek naar gras, ontstaan deze mooie baarden.
Pimpelmeesje
Liefhebbers van pimpelmezen die graag een exemplaar willen vastleggen en hiervoor het bos in trekken zullen wellicht van een koude kermis thuis komen. Pimpelmezen staan erom bekend niet stil te kunnen zitten, dus ook niet voor een foto. Het bos is wellicht de plek waar de pimpelmees het meest voorkomt, maar hij zit vrijwel alleen stil tijdens het eten. Voor wie toch graag vele foto's maakt, wordt aangeraden de pimpelmees zelf te voederen in een tuin om het moment dat hij eet af te wachten. Maar deze heb ik dan wel echt in het bos weten te fotograferen en zo moeilijk was het nu ook weer niet.
Lenige ree!
Reebok springt met gebogen knieën, lijkt wel vreemd. Ze zijn wel erg lenig en springen zo over hekken, boomwallen. Het is altijd moeilijk om een beetje dichtbij te komen, zonder dat ze mij zien.
Reeen sprong
Zo geweldig om ze vrij dichtbij en met zovelen te spotten. Hier 5 reegeiten en 1 bok. Dit is de oudste bok van de omgeving, hij heeft het grootste gewei. Wat overigens wel elk jaar weer opnieuw groeit, nadat hij zijn oude eraf heeft gewreven/ gestoot.
Reebok
Het grootste wildlife van Nederland in de sneeuw. Dit is nog een jonge reebok, zijn gewei is nog niet zo groot. Prachtige dieren zo in de vrije natuur.
Groot openen!
Het zijn zulke mooie dieren he, ik ga elke week wel op reeën jacht, met de camera dan. Deze vier konden nog maar moeilijk door de sneeuw komen.
Mooi exemplaar
Drie schapen tot de knieën in de sneeuw. Ze doen niet veel moeite en blijven mooi staan, want lopen wil nog amper. Door diep met hun kop in de sneeuw te duiken kunnen ze nog wat grassprietjes bemachtigen. Arme schapen.
Reegeit in de sneeuw
Ik vind het altijd geweldig om reeën te fotograferen. Het is altijd erg lastig een beetje dichtbij te komen. Ze zien, ruiken en horen je heel snel.
Sneeuwbaard schaap
Ik zag in een weiland een aantal schapen staan en het viel me op dat ze allemaal een baard van sneeuw hadden, later zag ik hoe ze daaraan kwamen, ze zochten naar gras onder het sneeuw en doken steeds met hun kop in de sneeuw. Grappig gezicht.
Liefde geven
Zo zie je zebra's heel vaak staan, zo zoeken zebra's liefde en warmte bij elkaar. Leuk om te zien hoe ze zo bij elkaar staan.
Melkfabriekje
Himba vrouw die haar kind aan de borst heeft. Ondertussen probeert ze zelfgemaakte sieraden aan ons te verkopen die voor haar liggen uitgestald op een kleed.
Himba meisje
Himba meisje. De kralenkrans die ze om haar nek draagt staat voor haar maagdelijkheid. Ze is blijkbaar al ongesteld geweest, want ze draagt alleen twee vlechten voor. Wanneer ze ook nog twee vlechten achter droeg, was ze nog niet ongesteld geweest.
Jachtluipaard
De jachtluipaard jaagt over het algemeen overdag. Meestal houden ze eerst de omgeving in de gaten vanaf een verhoogde plek als een rotspartij, een omgevallen boom of een termietenheuvel. De jachtluipaard jaagt voornamelijk op kleine en middelgrote antilopen als de Thomsongazelle en andere gazellen, impala en springbok. De jachtluipaard besluipt de antilope met zijn kop naar beneden tot hij ongeveer 50 m in de buurt van zijn prooi is, waarna hij het met een korte, zeer snelle sprint probeert te vangen. De jachtluipaard is het snelste landdier ter wereld: binnen vier seconden kan hij snelheden van tot wel 106 km/uur halen. Deze snelheid houdt hij echter zelden langer dan over een afstand van 500 m vol, en meestal valt de soort aan met een snelheid van 70 km/uur.
Straatbeeld namibie
Kinderen in een sloppenwijk in swakopmund. Zo vrolijk allemaal en meteen enthousiast op je af komen rennen. En ze spelen met de meest simpele dingen.
Uit de aarde
Door tektonische activiteit verdunt de aardkorst zich onder Namibië en kan magma door de aardkorst naar het aardoppervlak ontsnappen. In noordwest Namibië ontstaan zo de basalt plateaus. Mooi om te zien deze rotsen die zo uit de aarde komen, en als je op deze rotspartij gaat staan kun je aan alle kanten zo ver kijken, dat je echt het idee hebt in niemandsland te zijn, één grote kale vlakte, heel bijzonder.
Kokerboom
De naam kokerboom (Quivertree) is afgeleid van het feit dat de Bosjesmannen (San) de holle takken van de plant gebruiken om er pijlkokers van te maken.